Banken en bunkers

Kom Kano, Kajak of SUP varen in Barendrecht

Banken en bunkers

Reddingsbrigade helpt ons een handje

Reddingsbrigade helpt ons een handje

Op zaterdag 6 september verzamelen zes van onze leden zich om 8uur bij Lekko. Er staat een tocht van 20KM rond zandbank de Hinderplaat op het programma en met een zachte west-3 moet dat een mooi tochtje worden. De trailer wordt op- en ingeladen en zo rijden we door het heiige weer richting het strand bij de Tweede Maasvlakte. Eenmaal bij de eindbestemming in de buurt kent de navigatie de eindbestemming niet. Tja, waarom zou je ook met de auto de zee in willen rijden.. Gelukkig zijn de wegwijzers nog niet wegbezuinigd en vinden we snel het juiste strand. Omdat de opgang een trap is en we bij de Reddingsbrigade een verharde weg zien misschien maar eens vragen of we heel even erop mogen. De behulpzame mensen van de reddingsbrigade hebben zelf een beter idee. Trailer achter de tractor en de trailer brengen tot aan de waterlijn. Geweldig, dat scheelt ons een hoop gesjouw!
Eenmaal de kajaks van de trailer wordt deze wat verderop het strand door de mensen van de reddingsbrigade neergezet. In de tussentijd even de tocht aanmelden bij de vuurtorenwachters van het Westhoofd ,welke gelukkig (zeker voor ons waterspoters) nog altijd bemand is, en daarna op weg. Niet veel later komt een boot van de reddingsbrigade even langs varen om een kort praatje te maken terwijl wij de overtocht van 10KM ten westen van de Hinderplaat richting Kwade Hoek peddelen.

Pauze!

Pauze!

Eenmaal voorbij de Hinderplaat kunnen we koers wijzigen om de wind bijna in de rug te krijgen, wat het surfen wat makkelijker maakt en het varen lichter. Voordat we de vaargeul bereiken nog even een klotsbakje bij een zandbankje en daarna pauzeren op het strand van Kwade Hoek.
Na de pauze op Kwade hoek zetten we koers richting de bunkers voor het strand van Rockanje. Bij de bunkers nog even in de stroompjes spelen en daarna een korte pauze. Tijdens een korte pauze op het stand worden we gadegeslagen door een zeehondje en doet iedereen z’n best om het beestje vast te leggen. Daarna richting de boeien om de hinderplaat heen om de zeehonden op de inmiddels droogvallende plaat van een afstand te aanschouwen. Al varend komen we nog wat zeehonden tegen waarvan een flinke in een branding die over een zandbankje vlak bij ons start- en dus eindpunt was ontstaan.
Eenmaal op het stand even afmelden bij de vuurtoren en zodra we bijna klaar zijn met het op- en inladen van de trailer komt de tractor alweer aanrijden. Geweldig toch.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/100686104596778345440/albumid/6056587224696732113?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

knrm_reddingsbrigade
! Varend op zee is het goed te weten dat, mocht er ooit iets misgaan, er de mensen van de KNRM en Reddingsbrigade zijn. Iedereen die regelmatig op zee vaart of recreëert vragen wij dan ook om redder aan de wal te worden en donateur van de Reddingsbrigade.

Tags: , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.