GA JE MEE?

Agenda

26/3 Schoonmaakdag en opwarmrondje op het Waaltje

Ons eigen clubgebouw is toe aan een grondige voorjaarsschoonmaak. Dus grijp je emmer, spons, zeem, wisser, stofzuiger of bezem en kom helpen! Wie na afloop nog niet genoeg heeft van al dat soppen, ruilt de emmer in voor een kano en de spons voor een peddel en is van harte welkom om gezamenlijk nog even het ruime sop te kiezen voor een lekker tochtje over het Waaltje. Want na inspanning, komt ontspanning….. op het water!
Je kunt je tenslotte niet genoeg voorbereiden op het vaarseizoen.
Vanaf 09.00 zijn jullie van harte welkom en ook nu maken vele handen licht werk.

Clubavond

Elke donderdag is er een clubavond. De officiele openingstijd is 19.30, maar meestal zijn er mensen vanaf 18.30 aanwezig.
Tijdens de clubavond kunt u kennis komen maken en wordt er instructie gegeven aan nieuwe en/of aspirant leden.

Wil je kennis komen maken dan is het prettig dat je dit van te voren even meld via het contactformulier op de website

27/3 – De Rotte

We varen richting het centrum van Rotterdam of richting het buitengebied; dit is nader te bepalen.
Er is geen grote scheepvaart op de Rotte en deze tocht is geschikt voor alle niveau’s
Lengte: 17 km.
Vertrek: KV-Lekko 09.00 uur

10/4 – Rondje plas en dras

Rondje plas en dras is een prachtige kanotocht in een waar kanoparadijs. Je peddelt deels over het kronkelende riviertje de Meije en deels over meertjes, die samen de Nieuwkoopse Plassen vormen. Veel sloten zijn voor motorvaart verboden. Onderweg zijn diverse kano rustplaatsen.
Lengte: 20/25 km .
Vertrek: KV-Lekko 09.00uur

16/4 Open dag
+demo DesignKayaks

We houden open huis!
16 april staan we klaar om al je vragen over de peddelsport te beantwoorden en je kunt onder begeleiding ook een stukje proefvaren. (neem voor de zekerheid droge kleding mee! kleedkamers zijn beschikbaar)
Op het programma staat:
– proefvaren sup
– proefvaren kano
– proefvaren kajak
-kajakrol-demonstratie
– proefvaren demo-kajaks Designkayaks
https://wekayak.nl/demo/
Neem ook alvast een kijkje op onze website: www.kv-lekko.nl
Van te voren opgeven is niet nodig maar wel fijn! Hier kun je dat doen: Aanmeldformulier open dag
Gelijk lid worden kan ook: Voor maar €50,- ben je de rest van het jaar lid en kun je onbeperkt het water op!

Jaarvergadering

Het bestuur presenteert de stukken, kijkt terug naar vorig jaar en vooruit.
Om de vergadering in goede banen te leiden wordt het op prijs gesteld vragen, stukken en/of agendapunten tijdig vooraf aan te leveren.
De vergadering start om 20.00uur

23/4 – Baggertocht

Ben jij het type kajakker dat het liefst instapt bij te hoge kanten, in de brandnetels met mogelijk risico op omslaan? Heb je het liefst veel overdragingen en net te lage tunneltjes?
Kom jij het liefst onder de drek terug bij de auto na een dagje varen? Dan is de baggertocht iets voor jouw!
We varen eerst een stuk over de Oude Maas, waarna we vervolgens het onherbergzame binnenland van de Hoekse Waard ingaan. Als het goed verloopt komen we dan bij de Dordtse Kil uit om vanaf daar terug te varen naar de Oude Maas / Heerjansdam.
Lengte: dat zien we nog wel
Vertrek: 9.30 uur vanaf Lekko clubgebouw

24/4 – Rond De Jonge Dirk Zaandam

Rond De Jonge Dirk is een boeiende kanotocht in de Zaanstreek. Een tocht door dorpjes en steden, onderweg kom je door een winkelcentrum met alles erop en eraan. Je ziet vele houten huisjes, prachtige vergezichten en heel veel water. Maar het merendeel van de tocht is door slecht boerenland, moeilijk toegankelijk, weinig gemaaid, weke grond, vaak overstroomd. En juist daardoor is het een gebied dat nergens zijn weerga vindt.
De brede rietkragen in het noordelijk deel worden niet gemaaid, dat verhoogt de vogelpopulatie. Ook de plantengroei is door het specifieke karakter van het Westzijderveld uniek in verscheidenheid! Bijzondere diersoorten die hier voorkomen zijn o.a. de bittervoorn, de kleine modderkruiper, de meervleermuis en de Noordse woelmuis.
Lengte: 12/22 km
Vertrek: 09.00uur van Lekko clubgebouw

8/5 – Dom rondje Utrecht

Wil je de stad Utrecht eens zonder files of parkeerbonnen verkennen, dan is Dom Rondje iets voor jou. Na een aanlooproute over de Kromme Rijn door het Landgoed Amelisweerd, peddel je via de smalle Minstroom de oude woonwijk van Utrecht binnen, vaar je langs idyllische achtertuinen met soms ‘geschoren’ braamstruiken en onder zeer lage bruggetjes door, dwars door Utrecht-Oost. Via tal van watertjes kom je via het Griftpark in de grachtengordel. De route volgt de Plompetorengracht en de Nieuwe Gracht met haar bijzondere ornamenten, de brede Singel met de fraaie stadswallen en bomen en de Oude Gracht met haar historische werfkelders.
Opm.: mogelijk zijn er wel een paar overdragingen te verwachten.

Lengte: 18/23 km
Vertrek: 9.00 uur vanaf Lekko clubgebouw

22/5 – Brabantse Biesbosch

De route staat nog niet helemaal vast. We varen een rondje door het oude gedeelte van het Nationaal Park de Biesbosch. Onderweg is er geen horeca. We pauzeren aan een van de weinige strandjes.
De Brabantse Biesbosch is een nat gebied of wetland, waar grote groepen watervogels dekking, voedsel en nestgelegenheid vinden. Door verruiging en het opengraven van polders ontwikkelt zich geleidelijk een zoetwatermoeras met een enorme soortenrijkdom.

Lengte: 20/25 km
Vertrek: 9.00 uur clubgebouw Lekko

3/6 t/m 5/6 – Lekko kampeerweekend Kaagerplassen

Vanaf de camping zullen we per dag bekijken wat we gaan varen. Ook zijn niet varende partners van harte welkom voor dit gezellige weekend, want er is genoeg te doen! Zo zijn er ook mooie fiets- en wandelroutes vanaf de camping.
Zoals gebruikelijk zal ook de barbecue weer meegaan. 
We kramperen op camping Spijkerboor. Deze ligt in het Groene Hart van Zuid-Holland, direct aan de Kagerplassen. Je hebt zowel vanaf de camping als vanaf de Kagerplassen uitzicht op de dorpen Oud-Ade en Rijpwetering met de molens, kerktorens en roodbonte koeien in het prachtige polderlandschap.
Het is misschien goed om even te vermelden dat op de camping maar één huisdier per gezin toegestaan is.

Lengte: diverse
Vertrek: Vrijdag 3 juni

19/6 – Bernisse

De Bernisse is een water op Voorne-Putten in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het loopt van het Spui tot het Scheepvaart- en Voedingskanaal dat parallel loopt aan het Hartelkanaal. De Bernisse vormt de scheiding tussen de eilanden Voorne en Putten (en niet, zoals vaak gedacht wordt, het Voornse Kanaal). Aan de Bernisse liggen de plaatsen Simonshaven, Zuidland, Abbenbroek en Heenvliet. Op dit water komen we geen grote scheepvaart tegen, hooguit wat kleine pleziervaart. Het is een heen en weertje!

Lengte: 17 km
Vertrek: 9.00 uur clubgebouw Lekko

3/7 – Rondje Zoeterwoude

Deze kanotocht voert door de weidse veenweidegebieden, langs de stadsrand van Leiden en Voorschoten, over het fabrieksterrein van onze grootste bierbrouwer en langs kleine vergeten dorpjes. Het is een gevarieerde tocht op hoog boezemwater vanwaar u vele vergezichten heeft over het Groene Hart. Je peddelt vooral op beschut water. Op het Rijn-Schiekanaal kan beroeps- en recreatievaart voor een gezellige drukte zorgen.
De tocht heeft geen overdragingen maar wel 17 beweegbare bruggetjes. Het zijn zelfbedieningsbruggen; je dient bij elke brug uit te stappen en de brug fysiek te bedienen. Dat maakt deze tocht vooral geschikt voor een groep vaarders, zodat het inspannende brugwachter spelen onderling gedeeld kan worden.

Lengte: 22 km
Vertrek: 9.00 uur clubgebouw Lekko

9/7 Lekko BBQ

We zijn halverwege het seizoen en dat betekent even “adempauze”.
Oftewel tijd voor de traditionele Lekko Barbecue.
Zoals bij velen al bekend, maar toch nog maar even voor de volledigheid:
Je neemt zelf je eigen te grillen eten mee (vlees/vis/groenten of wat anders waarvan je vindt dat het op een barbecue thuis hoort), sausjes, salade e.d.
Voor de natte inwendige mens kun je natuurlijk een keuze maken uit ons “bar-assortiment” en Lekko verzorgt het servies, bestek en uiteraard de barbecue.
We gaan uit van mooi weer, maar mocht het onverhoopt minder goed weer zijn dan wordt er gebruik gemaakt van het tentzeil.

Aanvang: 17.00 uur