Lekko opent sluisje Koedood-Portland

Kom Kano, Kajak of SUP varen in Barendrecht

Lekko opent sluisje Koedood-Portland

Foto: Patricia Blomjous

Foto: Patricia Blomjous

De Blauwe Verbinding verbindt water in Barendrecht via Albrandswaard met Rotterdam. Een lang stuk van de Blauwe Verbinding loopt via het riviertje de Koedood. Zaak is het schone water dat daar stroomt gescheiden te houden van het ‘vuile’ water dat uit de wijk Portland in de omringende plas stroomt. Om recreatieverkeer naar de Blauwe Verbinding vanuit deze wijk toch mogelijk te maken is er een recreatiesluis gemaakt. Hierdoor is het ‘vuile’ water dat de Koedood in stroomt tot een minimum beperkt.

Foto: Patricia Blomjous

Ole
Foto: Patricia Blomjous

Om de sluis te openen had de gemeente Albrandswaard ons gevraagd het sluisje te openen door samen met wethouder Marco Goedknegt door het sluisje te varen. Op dinsdag 16 september was het dan zover. Met een ploegje van 4 kajaks en 1 canadees richting Portland. Een stukje peddelen richting de sluis en aanleggen in de sluis. De wethouder hield een kort openingswoord en mocht daarna bij Rene in de canadees instappen. In het midden van de canadees ook nog de fotografe en onder begeleiding van inmiddels 6 kajaks (twee buurtbewoners waren ook met kajak aanwezig) door het sluisje heen en een kort stukje varen op de Koedood.

Terwijl het sluisje druk werkt, doet Ria het rustig aan. Foto: Patricia Blomjous

Terwijl het sluisje druk werkt, doet Ria het rustig aan.
Foto: Patricia Blomjous

Het wachten is nu op het traject dat Albrandswaard met Rotterdam en Barendrecht zal verbinden. Richting Rotterdam wordt daar al hard aangewerkt en we hebben goede hoop dat Barendrecht de nodige verbeteringen in de nabije toekomst zal uitvoeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.