Marker Wadden

Marker Wadden

Afgelopen weekend stond de Marker Wadden op de agenda. Samen met 5 kajakkers van andere verenigingen vertrok een groep van zeven onder leiding van Peter & Peter.

Voorbereiding

Het zou een warme dag worden en zoals groot water vaarders betaamt stond er veel te weinig wind. Vanaf startpunt is het zo’n 5KM varen naar het zuidoostelijke punt van de Marker Wadden, welke nog volop in ontwikkeling zijn, eenmaal ter hoogte van deze punt zijn we tegen de klok in rondom gegaan om aan de noordwest kant even uit te stappen om de benen te strekken.

Vervolgens richting het nog wat primitieve bezoekerscentrum aan de zuid zijde van de Marker Wadden. Net voor het haventje is een strand waar wij als kajakkers prima gebruik van kunnen maken. Vervolgens zijn we richting bezoekerscentrum gelopen. Wil je het eiland verder verkennen dient er betaald te worden.

Na even rondgekeken te hebben was het tijd om terug te keren naar Lelystad. Inmiddels was het aardig druk geworden op het water waardoor we soms nog kleine golfjes mochten waarnemen.

Eenmaal terug konden we nogmaals naar het bijzondere ‘kunstwerk’ kijken. Ik zal mijn mening achterwege laten.

Eenmaal bij de bestemming was de lokale jeugd aan het zonnen/zwemmen. Tot groot plezier van enkele van hen werd er nog even een kort spelletje polo vs. kanopolo gespeeld. Daarna snel inladen en de airco aan voor de benodigde verkoeling.

Tags: , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.