Nat, maar gezellig Lekko weekend

Nat, maar gezellig Lekko weekend

lekkoweekend2015Zoals elk jaar werd er weer een Lekko weekend georganiseerd. Dit keer trokken we richting Monnickendam waar we op de camping van Jachthaven Hemmeland verbleven. Ondanks regen en wind werden alle drie de dagen gevaren en gelukkig was het tijdens de BBQ op zaterdagavond droog. Op vrijdag een kort ontdekkingstochtje door Monnickendam, op zaterdag een ‘eens kijken of die waterkaart wel gelijk heeft’-tochtje (met het nodige kluunwerk) en op zondag een tochtje via Monnickendam door Broek in Waterland en weer terug. Zondag was ook de dag dat we op tijd terug moesten zijn met het sluiten van de receptie bij Hemmeland. En ’s ochtends ging het natuurlijk al mis. De sluisdeur wilde niet dicht. Paar keer proberen, er zat geen beweging in. Wij er weer uit en eenmaal op weg naar de andere sluizen schreeuwde de sluiswachter dat hij het al gevonden had. De ketting liep vast. Wij weer de sluis in en ja hoor, nu geschut. Maar dat neemt natuurlijk wel de nodige tijd in beslag. Na de pauze in Broek in Waterland werden we ook nog getrakteerd op behoorlijke tegenwind op een van de plassen. Het was voor Erik en Inge in de canadees behoorlijk doorzetten, maar gelukkig was daar hulpmotortje Kim. De plas erna wind in de rug zonder dat het vervelend werd. Dachten we ook nog de toeristische route te nemen, maar die liep dood. Dus dan nog maar een stukje klunen. Dan snel weer terug, kajaks op het dak en naar de receptie om een minuut voor sluitingstijd weg te kunnen.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/100686104596778345440/albumid/6155797693498334209?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Tags: , , , ,

One Response

  1. Paul secr. schreef:

    Als aanvulling wil ik alleen maar vertellen dat we slechts drie (of vier?) keer de plaatselijke super bezochten, om, bij de vierde (?) keer de noodzakelijke aanmaakblokjes voor de bbq te scoren. Zijn we dan helemaal vergeten ook maar één foto te maken van die overheerlijke etensavond, un soir culinaire avec des aubergines et ‘ambuergèrs’ 🙂 ?
    Maar een goed weekend was het, zij het dat ik niet alles meegevaren heb… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.