Rondje Goudswaard

Kom met de SUP varen in Barendrecht

Rondje Goudswaard

6 juli vertrok een groep van 13 vaarders vanuit Nieuwendijk voor een rondje Goudswaard. We stappen in bij de steiger bij het pondje. Gelukkig heeft Peter A. de doorgang naar de steiger gesnoeid, want deze was compleet dichtgegroeid. Eenmaal in het water eerst een stukje Haring Vliet. Er stond een klein en aangenaam briesje waardoor het ondanks de zon niet te warm werd. We varen naar het vogeleilandje Bliek. We stappen uit bij de kijkhut, maar bij de aanleg is helaas weinig rekening gehouden met het aanleggen. Niet alleen voor ons kajakkers is het niet optimaal, ook voor zeilbootjes is het lastig, zelfs met de beperkte golfjes die we deze dag hadden. Een extra strekdammetje om de golven te breken met tussen het dammetje en steiger een klein strandje voor kleine recreatievaart kan dit eenvoudig oplossen.

Na een pauze op de Bliek richting het Spui. Voor de deelnemers die wat minder vaak in golfjes varen was het even wennen aan de golfjes van opzij en op het Spui de golfjes van schuin achter. Via het Spui naar Goudswaard waar er overgedragen moet worden. Dat werd er een met obstakels, het stuk gras waaraan het instappunt ligt is inmiddels in gebruik als weilandje voor schapen en daaromheen een omheining met schrikdraad. Gelukkig was de eigenaar thuis en kon deze het stroom eraf halen. Vervolgens moesten de peddels als sijzen worden gebruikt om het steigertje vrij te maken van begroeiing.

Het laatste deel volgt, deze brengt ons via smalle kanaaltjes weer richting Nieuwendijk. Gelukkig is het steigertje daar niet dichtgegroeid en kunnen we eenvoudig uitstappen. Enkele leden besluiten nog een duik vanaf het bruggetje te nemen om vervolgens een paar minuten richting auto’s te lopen om vervolgens de kajaks op te laden.

Wie zich afvraagt waar het vogeleiland Bliek ligt kan dat op deze luchtfoto zien.

Tags: , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.