Blauwe Verbinding

De Blauwe Verbiding

Vier Lekko leden vertrokken op de fraaie zondagochtend 16 oktober voor een tocht naar het zuiderpark. De blauwe verbinding, waarover veel op het internet is te vinden dient te worden ontdekt.
Na een korte rit wordt het gekozen startpunt naast de A15 bereikt. Al snel wordt duidelijk dat nog veel werk verzet moet worden: de onderdoorgang onder de A15 is er nog niet. Het deel van de route langs Albramswaard en Barendrecht naar de Oude Maas toe (het zuiderpark moet vers water krijgen uit de oude Maas) is slecht bevaarbaar. Het is nog even geduld hebben, pas (!) in 2020 is het volledige tracé gereed. Intussen zijn wel overal voorzieningen (kanosteigers, bewegwijzering en een sluisje) aangelegd. Het 2e deel naar het zuiderpark toe is inmiddels wel gereed, echter er dient wel op enkele plaatsen overgedragen (gekluund) te worden met de kano: Bij een niet werkende sluis en 2x over een drukke verkeersweg.
De lekko leden die zich in dit avontuur hebben gestort worden vanaf de wal met verbazing gadegeslagen door voorbijgangers. Wat doet vermoeden dat kanoënde recreanten op deze route nog niet veel gesignaleerd zijn. Opvallend zijn de op de randen van de te passeren bruggen aangebrachte spreuken (waartoe, waarom, waarheen?  Eens kom ik er overheen) deze moeten de kanoër inspireren (?) om stil te staan (reflecteren) op zijn of haar leven.

Toch was het een heel geslaagde tocht langs mooie plekken en het zuiderpark in herfstkleuren.
Na het bereiken van het eindpunt werd nog een stuk doorgevaren tot landhuis de Oliphant, alwaar op een terras het genieten was met een Leffe triple, bokbier en capuchino.

Blauwe Verbinding

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank