Kanosaluut Sail 2015

Kom Kano, Kajak of SUP varen in Barendrecht

Kanosaluut Sail 2015

De Europa

De Europa

Elke vijf jaar is er Sail in Amsterdam en ook in 2015 een kanosaluut aan de Tall Ships. Nu zal ik iedereen meteen meegeven dat het bekijken van deze schepen vanaf de kade (liefst zo vroeg mogelijk aanwezig) een stuk makkelijker en beter gaat, maar zo’n nautische groet vanaf het water heeft dan toch weer iets bijzonders. Al was het alleen maar omdat je daar met zo’n 500 kanovaarders tegelijkertijd vaart. Misschien gewoon zo’n evenement waar je minimaal een keer bij moet zijn geweest.
Nou is het een enorm gekkenhuis op het water dus wordt van de kanovaarder verwacht dat deze vroeg uit zijn of haar nestje rolt om voor de grootste drukte eigenlijk al weer goed van het water te zijn. Zo gezegd zo gedaan. Irene en Peter A. hadden een slaapplaatsje verworven dichterbij de start en zodoende stonden rond vijf uur des ochtends Ton, Simon en Peter op een stille parkeerplaats bij Lekko. Trailer aanhaken en richting Amsterdam. We waren lekker op tijd waardoor we in alle rust de spulletjes konden pakken. Net bezig met voorbereiden kwam ook Theo aan waar van te voren al mee was afgesproken dat hij zich gezellig bij ons aansloot. Om 7.30 ging de stoet richting IJhaven, dat ging natuurlijk niet al te vlot met zo’n 200 man die vanaf onze startplek begonnen of passeerden. Eenmaal bij het Nemo museum kwamen we samen met de groep uit andere richting. Hier moesten we nog even wachten en kwam onze MP Rutte nog even voorbij. Ik zal jullie de opmerkingen uit het veld besparen. Na nog even wachten op het startsein mochten we dan richting IJhaven. Tja, en dat is dringen en filevaren, maar al met al een hele beleving.
Het varen langs de Tall Ships is na goed een half uurtjeĀ en vervolgens terug naar startpunt. Nu is wat drukker op het water met allerlei bootjes die richting Sail varen, maar dit levert geen problemen op.

Hieronder een video van het varen langs de Tall Ships (2x versneld) en vervolgens de foto galerij:

Foto’s
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/100686104596778345440/albumid/6185836522326908385?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Tags: , , , , , ,

2 Responses

 1. Paul secr. schreef:

  Hardstikke leuk, deze deelname! Ik wilde best mee maar had een beetje mijn bedenkingen omtrent alle beperkingen die er aan gesteld werden. Daarnaast was ik op vakantie, ook leuk šŸ™‚

  Wat mij betreft doet Lekko ook een poging om aan de komende Vogalonga (http://www.vogalonga.com/) in Venetiƫ mee te doen. Beslist geen grapje mijnerzijds deze keer, maar een serieuze gedachte. We dienen ons daar echter wel vroegtijdig voor aan te melden. Ik moet me daar nog even in verdiepen maar t.z.t zal ik een (ongetwijfeld gemodereerd) stukje plaatsen op de website.

  met groet

  Paul

 2. Peter schreef:

  Niets is onmogelijk en zolang dit nog georganiseerd mag worden (kajak varen etc probeert men of heeft men al verboden ) zeker aan te raden en wellicht dus de enige manier om Venetiƫ met kajak of kano te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.